Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?

'Site Tanıtımları' forumunda b.a.f. tarafından 8 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

  1. b.a.f.

    b.a.f. Yeni Technolatçı

    Katılım:
    8 Kasım 2016
    Mesaj:
    37
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Şehir:
    İstanbul
    Ejder meyvesi içeriğinde C vitamini, B1, B2, B3, demir, kalsiyum, fosfor mineralleri olan bir meyvedir. İçerisinde susam tanesi büyüklüğünde kiviye benzer birçok çekirdek bulunmaktadır.

    Ejder meyvesi nasıl yenir sorusuna verilecek cevap her çeşit kullanılabilen ejder meyvesi, çiğ olarak, pişmiş olarak salata ve yemeklerde tüketilebilir. Kaynatarak suyunu içmek de insan vücudu için bir takım yararlar sağlamaktadır.

    [​IMG]

    Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?

    • Rahim ve yumurtalık sorunları için kaynatılarak içildiğinde etkisi bulunmaktadır.
    • C vitamini ve potasyum eksiklikleri için faydalıdır.
    • Yüksek tansiyonu dengede tutma etkisi bulunur.
    • Ejder meyvesi toksinleri vücuttan attığı için zayıflamaya yardımcıdır.
    • Solunum problemleri için faydalıdır.

    Sıcak Yerleri Seviyor

    Anavatanı Vietnam olan bu meyve soğuk yerlerde yaşamayı sevmiyor. Sıcak yerleri ve susuzluğu seven bu meyve Türkiye’de Antalya ve Mersin’de yetiştiriliyor. Ejder meyvesi fiyatı meyvenin mevsimine göre değişebiliyor.

    Meyveyi yetiştirmeye başlayan Mersin’li bir tarımcı tüm Akdeniz bölgesine bu ejder meyvesinin yetiştirileceğinin yayılabileceğini bu meyvenin bu bölgeyi sevdiğini söylüyor.

    www.astropik.com firması Türkiye’de bu meyvenin yetiştiriciliğinde öncüdür. Dilerseniz fide yada meyveyi websitesi üzerinden satın alabilirsiniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş